Planet Terror (2007)





Özellikle benim gibi 90ların çocuğu olan sinema severlerinin çoğunun Robert Rodriguez'le ciddi olarak tanışması, gençlik efsanesi The Faculty ve Desperado ile olmuştur. Desperado bir fenomendir ve bugün bile izlemesi büyük keyif verir.(Birazdan yine izleyeceğim o zaman daha fazla detaylı yorum yaparım) The Faculty ise bir sinemaseverin 9-13 yaş arasında daha kolay tatmin olması nedeniyle iyi bir yer edinmiştir.( Tamam bide kızların Josh Hartnett olayı var, Caaaaaaşş!).

Daha fazla geyik yapmadan filme geçelim. Afganistan'dan geri dönen bir grup Amerikan askeri, yanlarında bulaşıcı bir virüsle gelmişlerdir. Hepsi bu virüse yakalanmıştır ve taktıkları maske sayesinden virüsün etkilerinden korunmaktadırlar. Daha sonra virüse neden olan gaz Texas'ta yayılır ve virüs insanlara bulaşmaya başlar. Virüse yakalanan insanlar şiddet düşkünü, deforme olmuş tiplere dönüşürler ve diğer insanlara saldırmaya başlarlar. Hastalığa yakalanmamış bir grup da kurtuluş yolu aramaktadır.


Filmin oyuncularına baktığımızda, hemen dile getirmem gereken birşey var. Bruce Wills!!! Allah aşkına senin orda ne işin var. Kendisi filmde askerlerin başı olarak oynuyor ama niye? Bu sorunun sebebi Bruce Wills'de bir komutan karizmasının olmaması falan değil, adam resmen 2 saaatlik filmde 5-10 dakika görünüyor. Yakıştımı sana Bruce Baba? Hadi sen paranı aldın oynadın, ey büyük Rodriquez, sen paradan mı sıkıldın da, böyle yan bir rol için Wills'i seçtin, gereksiz masraf.

Başrollerde Rose McGowan (Cherry Darling) ve Freddy Rodriguez (Wray) var. Burada McGowan'a ayrı bi parantez açıyorum ama üstün rol yeteneği falan değil konumuz, ablamda öyle bi "albeni" varki, ne desem boş. Hazır Cherry Darling karakterine gelmişken söylemek istiyorum. Tamam yazar Rodriguez marjinal ama dizden itibaren bacağı kopan bir striptizci, nası protez yerine makinalı tüfek koyulunca bir anda natural born killer oluyor? Onu geçtim nerenle basıyosun sen o tetiğe ey Kadın!

Ben hiç bir zaman film seçerken imdb'nin etkisinde kalmam dersem doğru olmaz belki ama güvenim gittikçe azalıyor. Bu film nası 7.6 alabiliyor allah aşkına. Kafayı bulup mu oy veriyor bu millet anlamış değilim. Belki de Dünya'da uyuşturucu kullanımının arttığının dolaylı bir göstergesi. (Biraz ağır oldu galiba) Bazı filmler vardır, mantık hatası boldur ama zaman çok hızlı geçer, eğlendirir. Eğlenmedim desem belki yalan olur ama 7.6'lık da eğlenmedim. Benim bu konudaki düşüncem, yönetmenlere takıntılı tipler daha filme gitmeden veya filmi beğenmeden basıyolar puanı. Hayatımdan 2 saat çalındı desem belki abartmış olurum, izlemeyin demem ama sıkılınca değil, sıkılmaktan ölmek üzereyken izleyin. Puanım 6/10.

0 yorum:

Yorum Gönder